Deel de petitie

Maar liefst 6581 mensen onderschreven al de petitie om transparantie te eisen van Frank Vandenbroucke. Laat ons de krachten bundelen en samen onze schouders zetten onder het bekomen van de gevraagde transparantie. Breng aub de petitie zoveel mogelijk onder de aandacht van anderen.

We roepen u graag op tot medewerking om onderstaande brief via mail te versturen naar: info@vandenbroucke.fed.be, hallo@vooruit.org, nieuws@vrt.be, 4040@vtm.be, redactienbo@nieuwsblad.be, info@doorbraak.be, redactie@tscheldt.be, info@p-magazine.be en eventueel andere journalisten of media die u kunt bedenken of vinden.


Kopieer deze brief naar een e-mail:

Geachte heer Vandenbroucke,
Beste Vooruit,

Wij, Bezorgde Burgers, schrijven deze brief om uw aandacht te vestigen op de groeiende bezorgdheid onder duizenden Belgen omtrent transparantie en verantwoording in de besluitvorming met betrekking tot volksgezondheid. Na enkele dagen heeft de petitie op bezorgdeburgers.be al 6581 ondertekenaars verzameld, wat aantoont dat er een aanzienlijke publieke interesse is in dit belangrijke onderwerp. Het is evident dat we er de komende weken en maanden samen alles aan zullen doen om u tot transparantie te bewegen.

Deze petitie is een duidelijke uiting van het verlangen van de Belgische bevolking naar openheid in het licht van de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Een recente peiling wees uit dat maar liefst 98,2% van de burgers wil dat de informatie in uw beruchte Covid e-mails wordt vrijgegeven, wat aantoont dat er een breed draagvlak is voor openbaarmaking van informatie met betrekking tot beslissingen die onze volksgezondheid beïnvloeden.

Als bezorgde burgers van dit land verlangen we dat onze regering en haar vertegenwoordigers transparantie en verantwoording hoog in het vaandel dragen, vooral wanneer het gaat om beslissingen die onze gezondheid en welzijn beïnvloeden.

We willen dan ook benadrukken dat we alle legitieme middelen zullen inzetten die nodig zijn om de transparantie te verkrijgen waar we recht op hebben. We zijn vastbesloten om onze zaak te bepleiten en, indien nodig, zullen we de kracht van onze groeiende gemeenschap mobiliseren en verdere stappen ondernemen om u te bewegen tot openbaarmaking van informatie met betrekking tot deze zaak.

Uw medewerking bij het vrijgeven van de informatie in kwestie zou een belangrijke stap zijn in de richting van het herstellen van het vertrouwen van het publiek in de politiek en het verzekeren van een eerlijke en verantwoorde aanpak van zaken die onze volksgezondheid aanbelangen.

Wij nodigen u uit om deze petitie en onze roep om transparantie serieus te nemen. We eisen dit in het belang van het welzijn van alle Belgen. We kijken uit naar uw constructieve stappen om openheid te bieden.

Met vriendelijke groet,
Bezorgde Burgers